Spændende historisk job i dag den 29. november 2017

I dag skulle jeg for Morten Hahn-Pedersen fotografere to historiske skibsmodeller der findes på Fiskeri- og Søfartsmuseet – begge med relationer til Esbjerg – læs nedenfor:

De to skibe er hhv. Sankt Gabriel og Sankt Peter.

Sankt Gabriel blev bygget på Kamtjatka i 1728 og var det skib, som Vitus Bering benyttede, da han i sommeren samme år sejlede op i det, vi i dag kender som Bering-strædet og fastslog, at Asien og Amerika var adskilt.

Sankt Peter Blev bygget i Okhotsk i 1739-40 og var et af to skibe, som indgik i Bering togt fra Kamtjatka til Amerika nordvestkyst i 1741. Bering nåede frem til Alaska ud for bjerget Sankt Elias i sommeren 1741, men på tilbagevejen til Kamtjatka forliste Sankt Peter med Bering og besætning på det, der i dag er kendt som Bering-øen i det nordlige Stillehav.

Begge billeder skal bruges i en bog “På Zarens Ordre – Med Bering og Spangsberg i Sibirien og Stillehavet 1725-1743”, som Morten Hahn-Pedersen er ved at færdiggøre for Gyldendal. Bogen udgives i foråret 2018 samtidig med udsendelsen af en tv-serie om Bering og Spangsberg, som Morten også har andel i.